Hoe elektrische scooters minder kosten

Laten we, voordat we ingaan op de details, een voorbeeld van een dagelijks woon-werkverkeer gebruiken om enkele belangrijke verschillen te illustreren.

SITUATIE 1:

Peter woont in Amsterdam en rijdt elke dag in totaal 28 km naar zijn werk. Hij bezit een Volkswagen Golf uit 2020 (auto à €29.000,00). Als Peter de hele maand in deze woon-werkauto naar zijn werk rijdt, zou hij alleen aan brandstof €75,60* uitgeven.

*gebaseerd op huidige brandstofkosten

SITUATIE 2:

Peter woont in Amsterdam en rijdt elke dag in totaal 28 km naar zijn werk. Hij bezit een NIU MQi+ ext. uit 2020 (e-scooter à €2.600,00). Als Peter de hele maand op deze woon-werk e-scooter naar zijn werk rijdt, zou hij alleen aan oplaadkosten €4,70* uitgeven.

*gebaseerd op huidige energiekosten


VERBRUIKSKOSTEN: 

In ons bovenstaande voorbeeld zou Peter slechts €0,41 betalen om de accu van zijn elektrische scooter op te laden, op basis van de gemiddelde elektriciteitskosten in Nederland. Op zijn scooter zou dat hem 58 km echte actieradius opleveren, wat betekent dat hij twee dagen naar zijn werk en naar huis kan rijden voordat hij oplaadt.
Met zijn auto zou hij €1,53 per liter brandstof betalen om 11,9 km af te leggen in zijn relatief zuinige auto. Dat is meer dan 3x het tarief en slechts een fractie van de afstand in vergelijking met zijn NIU-scooter.

AANSCHAF VOERTUIG:

Nieuwe auto’s zijn duur. Dezelfde auto uit het bovenstaande voorbeeld zou Peter ongeveer €29.000,00 kosten. Dit is voor veel mensen een enorme investering en op het moment dat u wegrijdt in uw nieuwe auto, daalt de waarde aanzienlijk. In vergelijking met een NIU scooter, kunt u een high-end model kopen en de accu duizenden keren opladen voordat u dezelfde kosten bereikt.


ONDERHOUD: 

Soms is het beste antwoord simpel, en elektrische scooters vormen daarop geen uitzondering. Elektrische scooters hebben minder onderdelen dan een auto , dus minder onderhoud en minder zorgen. NIU-scooters hoeven bijvoorbeeld niet regelmatig te worden ververst, omdat ze volledig elektrisch zijn. Hoewel gloednieuwe auto’s mogelijk beperkte onderhoudsvereisten hebben, zullen de investeringen in het onderhoud van diezelfde auto elk jaar aanzienlijk toenemen naarmate deze ouder wordt.


OVERIGE KOSTEN:

Naast verbruikskosten, onderhoud en aanschaf zijn er ook nog kosten voor de belasting en verzekering.
Waar voor auto’s hoge belastingen betaald moeten worden, rijdt u onze e-scooters belasting vrij!
De verzekeringen verschillen per situatie en per persoon, maar is altijd nog goedkoper dan een verzekerde auto.